top of page

6 tecken på att du behöver lite egentid och vad du kan göra!1. Du är lättirriterad. Höga ljud, kläder på golvet eller någon som äter på fel sätt - allt irriterar dig.


2. Du har tappat intresset för att göra saker med andra människor. Lusten och orken finns helt enkelt inte där.


3. Du hamnar i ett allt mer negativt tankemönster, som du inte kan hantera.


4. Du tycker att det är jobbigt när telefonen ringer och vill helst inte svara.


5. Du har svårt att koncentrera dig på enklare uppgifter.


6. Du är plötsligt mer klumpig eller glömmer saker mer än vanligt.


Ibland krävs det bara några minuter om dagen ibland behöver man lite mer tid. Men egentid är oerhört viktigt för oss, för att vi ska orka med våra dagar!


Hur gör du då för att ge dig egentid när du behöver den?


1. Gör en lista över saker som är viktigt för dig. Sådan som du känner är roligt och det du verkligen vill spendera tid på.


2. Våga säga nej, - säg nej till sådan du inte orkar med eller som du känner att du faktiskt inte har någon lust att göra.


3. Lägg dåligt samvete på hyllan - det är helt okej att ta tid med sig själv och oerhört viktigt för att man ska orka med. I stället för att ge dig skuldkänslor för att du tar tid till dig själv, tänk istället på hur mycket mer energi du kommer ha för alla runtomkring dig FÖR att du tar tid med dig själv!


4. Se över dina åtaganden - När det kommer till allt som "måste göras", både på jobbet, hemmet och alla aktiviteter runt vardagen. Va där egentligen viktigt och vad kan man ta bort?


5. Boka tid i din kalender för dig - boka in en tid i veckan för bara dig, där du vet att det är dags för dig att bara vara, umgås med vänner eller ta en promenad, det är du som bestämmer!


I E-boken "17 utmaningar som boostar ditt inre" får man upp ögonen för hur vårt tankesätt kan påverka hur vi lever. Du kommer se att ditt sätt att se på saker och ting kan ändras bara du vill! Du får även en bättre förståelse i hur du tar hand om dig själv på bästa sätt!5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Stanna upp och låt dig andas!

Hej! Nu tar vi oss an ett ämne som berör oss alla djupt – hur vi navigerar genom livets oändliga to-do-listor samtidigt som vi försöker andas. Det är ingen liten bedrift att jonglera arbete, personlig

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page